Chemische peelings
Boek direct online

Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren, zoals: melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Ze hebben het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Met peelings pakken we huidproblemen aan en verbeteren we de huidconditie.
Elk zuur heeft unieke eigenschappen die werkzaam zijn in en op de huid. Er zijn peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen uitdoven, talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels stimuleren. Voor elke huid is er een geschikte peeling.

Soorten chemische peelings (Mesopeels):

Glycolzuur peeling (35%, 50%)
Vermindert fijne lijntjes en rimpels, acne littekens en pigmentvlekjes
Melkzuur peeling (30%, 40%)
Vermindert doffe huidstructuur, fijne lijntjes, couperose, rosacea en pigmentvlekjes

Azelan peeling
Vermindert acne, ontstekingen, verstopte portien, fijne lijntjes ne pigmentvlekjes

Wat kunnen wij behandelen?

  • huidverbetering
  • huidverjonging
  • pigment
  • zonbeschadiging
  • littekens
  • acne(littekens)
  • couperose
  • rosacea
  • eczeem

Het doel van de behandeling is om de huid te verfrissen en/of eventuele huidoneffenheden te vervagen.

Behandelmethoden:

Voor de eerste behandeling krijgt u een intakegesprek en zullen er foto’s gemaakt worden. Deze zullen worden gebruikt om het resultaat van de behandelingen in kaart te brengen. Op basis van het samen besproken behandeldoel zullen wij een selectie maken van de peeling(s) die het beste aansluiten op het behandeldoel. Vervolgens zal uw huid gereinigd en voorbereid worden op de peeling door middel van de dermaroller. Dit zorgt ervoor dat de peeling diep in de huid doordringt en dit zal de werking van de peeling optimaliseren . Het aanbrengen van de peeling is niet onprettig, na enkele minuten is de peeling uitgewerkt en wordt de huid geneutraliseerd en gekoeld. Optioneel kunt u ervoor kiezen om na de peeling een kalmerend masker aangebracht te krijgen. De behandeling wordt afgesloten met uv-beschermende producten. De reden daarvoor is dat de verdunde huid na de behandeling extra kwetsbaar is voor schadelijke uv-straling met pigmentverschuivingen tot gevolg. Uiteraard is het noodzakelijk om deze huidzorg thuis voort te blijven zetten.

Boek direct online